Home » Boeken » Persbericht

Maak er maar wat moois van

Verhalen over leven, liefhebben en loslaten

 

‘Dus dit is écht je werk?’ vraagt de dochter, haar gezicht een mengeling van ongeloof en afkeer. We hebben de afgelopen twee uur samen een tocht gemaakt door het leven van haar overleden vader. Het was een pittige klim met hier en daar een glibberige afdaling en soms een helling die te steil was om te nemen. Er is gevloekt en gezweet, gegrinnikt en gezucht. Aan mij de opdracht om dit samen te smeden tot een verhaal dat hem bij zijn uitvaart recht doet als vader en mens die hij was. ‘Ik wens je veel succes,’ zegt de dochter met een spottend lachje als ze me uitzwaait, ‘en maak er maar wat moois van!’

---

Maak er maar wat moois van is het tweede boek van de Apeldoornse uitvaartspreekster Annelies Brinkhuis. Het is opnieuw een bundel geworden met mooie, ontroerende en soms ook grappige verhalen over leven, liefhebben en loslaten. Maar meer dan over de dood gaan de verhalen over het leven. Over het leven van de mens die gemist wordt en over het leven van de mensen die achterblijven. Het afgelopen jaar kwamen daar ineens nog andere verhalen bij. Verhalen over een virus dat ongenadig hard toesloeg in de wereld en ook de uitvaartwereld op zijn kop zette. Verhalen over afstand moeten houden waar nabijheid juist zo nodig was. Ook deze verhalen vonden hun weg naar dit boek, omdat ze onlosmakelijk verbonden zijn geraakt met ons leven.

Maak er maar wat moois van wordt uitgegeven bij Morgenland Uitgeverij en is vanaf 26 november a.s. te bestellen bij elke (online)boekhandel in Nederland.

---
Mediacontact  (niet voor publicatie):
Annelies Brinkhuis (auteur)                                m: 06 46445677              info@anneliesbrinkhuis.nl