Home » Boeken » Recensies

Recensies 'Ik zou het niet kunnen'

 

‘Open en ingetogen beschrijft de auteur in een tachtigtal treffende schetsen wat ze in en door dit werk meemaakt en opvalt, raakt en aanspreekt. Een fraaie kijk op de mens, die haar wordt geboden vanuit haar werk.’

Biblion

---

Kostbare miniatuurtjes geschreven met groot respect voor de mensen over wie het gaat en gevat in eenvoudige soms zoekende woorden die getuigen van een liefdevolle betrokkenheid.

ds Hans Hulst

---

In Ik zou het niet kunnen schrijft Brinkhuis in korte schetsen over haar praktijkervaringen als ritueelbegeleider. Over de man die voor euthanasie kiest, over de vrouw die – tot verrassing van haar zonen - de uitvaart van haar man tot in de puntjes heeft voorbereid, over kinderen die op kille wijze afscheid nemen van hun vader, omdat ze al decennia geen contact meer hadden. Brinkhuis schrijft ook over de aard van haar werk. ‘Zal het ooit wennen,’ vraagt ze zich af, ‘dit werk zo dichtbij de dood?’ De verhalen geven, alles bij elkaar, een mooi inzicht in haar werk.

Rob Bruntink, Vakblad Uitvaart

---

Dit boek is met zoveel gevoel voor de medemens geschreven, daar word je warm van en put je troost uit. Een boek dat je leest met een lach en een traan. Mijn complimenten aan Annelies, ik hoop dat ze nog veel meer ervaringen met ons wil delen en dat het niet bij één boek blijft.

Helma Nijenhuis op bol.com

---