Mijn naam is Annelies Brinkhuis-Brouwer (1971).
Ik ben getrouwd en moeder van twee zoons en een dochter.

Na een studie gezondheidswetenschappen en de opleiding psychiatrische verpleegkunde heb ik in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als sociotherapeut en verpleegkundige. Ik heb mij een aantal jaren ingezet als hulpverlener bij Buro slachtofferhulp, waarna ik als verpleegkundige in de ouderenzorg ben gaan werken. In mijn vrije tijd volgde ik schrijfcursussen en schreef ik columns en verhalen.

Bij Gaandeweg uitvaarteducatie heb ik in 2015 de opleiding tot 'ritueelbegeleider bij afscheid' gevolgd, omdat ik zowel in mijn werk als in mijn persoonlijke leven heb ervaren hoe belangrijk het is om op eigen wijze afscheid te kunnen nemen. In 2021 heb ik naast mijn werk de premaster religiewetenschappen afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en momenteel volg ik daar de masterspecialisatie geestelijke verzorging die ik zie als een waardevolle verdieping.

Liefde voor mensen en oprechte belangstelling voor hun levensverhaal vormen de leidraad voor mijn werk en leven. Met aandacht luisteren, naast mensen staan en ze ondersteunen waar dat nodig is. Daar voeg ik creativiteit in woord en beeld aan toe. Met woorden die raken, met beelden die verbinden. Elk leven mag zijn eigen verhaal vertellen.

Mijn werk doe ik zorgvuldig en respectvol, met een helder hoofd en een warm hart. 
Ik heb een open houding naar alle levensvisies en ben vertrouwd met de protestantse en oecumenische traditie binnen het geloof.