Home » Boek » Persbericht
Persbericht Annelies Brinkhuis Ik zou het niet kunnen
Word – 12.6 KB 6 downloads

 

PERSBERICHT

Boek 'Ik zou het niet kunnen'
Verhalen over leven, liefhebben en loslaten
---
Boekpresentatie: Zaterdag 9 februari 2019 van 15.30 - 18.00 uur
Dorpshuis Oosterhuizen, Het Oude Veen 21 te Oosterhuizen ( gem. Apeldoorn)

15.30 -16.00 uur:              Inloop met koffie/thee
16.00 - 17.00 uur:             Boekpresentatie met optreden van zangeres Esther Kruiter.
17.00 - 18.00 uur:             Boek&Borrel
---

"Als de dood zich aandient, gaat het meer dan ooit over het leven"

Op 9 februari 2019 presenteert Annelies Brinkhuis haar boek 'Ik zou het niet kunnen'. Het is vrijwel het eerste dat mensen roepen als ze horen wat haar werk inhoudt: het begeleiden van de afscheidsceremonie bij een begrafenis of crematie. Maar wie denkt dat dit boek in het teken staat van dood, treurnis en afscheid vergist zich. Juist wanneer de dood zich aandient, gaat het namelijk meer dan ooit over het leven en daarmee ook over liefhebben en loslaten.

Het boek bundelt 82 korte verhalen, ontleend aan de praktijk, over mensen die in het zicht van de dood te maken krijgen met gevoelens van onmacht, verlangen en rouw, maar ook van liefde, verbondenheid en vertrouwen. Verhalen die niet alleen ontroeren en aanzetten tot nadenken, maar ook regelmatig uitnodigen tot een brede glimlach. Eén ding hebben ze gemeen: een scherpe, maar liefdevolle kijk op de mens. Dat maakt het geheel op een mooie manier wijs, humorvol en toch 'licht', ondanks het zware onderwerp.

'Ik zou het niet kunnen' wordt uitgegeven bij Uitgeverij van Warven en is vanaf 9 februari te bestellen bij elke (online)boekhandel in Nederland of via www.anneliesbrinkhuis.nl

---
Waarom dit boek?

Annelies: "Als ik in gezelschap antwoord geef op de vraag wat ik voor werk doe, zijn er altijd mensen die zich zo onopvallend mogelijk uit de voeten maken, je weet immers maar nooit of de dood besmettelijk is. De dood raakt aan onze diepe angst om het leven los te laten, maar daarmee ook gelijk aan het meest wezenlijke van ons bestaan: liefhebben. Als een geliefde sterft, voel je tot in je diepste kern hoeveel je van iemand houdt. Aan het sterfbed van je moeder is niets meer belangrijk dan alleen zij en jij samen. Maar het is niet alleen de liefde die heel voelbaar wordt bij het afscheid. Álle emoties worden door de dood uitvergroot, oude pijn komt naar boven en losse eindjes kunnen niet meer worden afgehecht.

Mijn verhalen gaan over wat mensen drijft, beweegt of aan de grond houdt. Ze geven ieder voor zich een inkijkje in de wereld van uitvaart en rouw die zich nog (te) vaak achter gesloten gordijnen afspeelt. Ze vertellen over mensen die de dood van zichzelf of een dierbare onder ogen moesten zien. Mensen zoals jij en ik dus."

---
Mediacontact (niet voor publicatie):
Annelies Brinkhuis (auteur)                                     m: 06 46445677 info@anneliesbrinkhuis.nl
Rinus van Warven (uitgeverij Van Warven)        m: 06 29737309 info@uitgeverijvanwarven.nl